۱۳۸۸ خرداد ۳۱, یکشنبه

مهاجرت؛ انتقال وبلاگ از هر جا به هر جا

وبلاگنویس گاه خانه یی با شرایط و امکانات متفاوت [:و بیشتر] میخواهد؛ تصمیم به مهاجرت و اسباب کشی -انتقال وبلاگ به سرویسی دیگر- میگیرد. در این مقاله تهیه نسخه ی پشتیبان از وبلاگ و انتقال کاملِ [:مطالب، صفحات، نظرات، تصاویر و فایلهای] وبلاگ از سرویسهای رایج وبلاگنویسی به سرویس دلخواه [:بویژه وردپرس و بلاگر] آموزش داده میشود.

برای انتقال وبلاگ به سرویس دلخواه ابتدا وبلاگ را از سرویس مبدأ برون­‌بری کرده، در سرویس مقصد وبلاگ ایجاد کرده، فایلِ برون‌بر وبلاگ را در سرویس مقصد درون‌ریزی کنید. برون‌بری و درون‌ریزی وبلاگهای سرویسهای رایج در مقاله به تفصیل شرح داده شده است.
برای انتقال وبلاگ به سرویس دلخواه بخش مربوطه از برون‌بری و درون‌ریزی را مطالعه کنید. بعنوان مثال؛ برای مهاجرت [:انتقال وبلاگ] از بلاگفا به وردپرس بخشهای «برون‌بری وبلاگ> ج.سرویسهای وطنی» و «درون‌ریزی وبلاگ> الف.وردپرس» ،برای مهاجرت از پارسی بلاگ به بلاگر؛ بخشهای «برون‌بری‌وبلاگ> د.سرویسهای دیگر» و «درون‌ریزی وبلاگ> ب.بلاگر» ،برای مهاجرت از وردپرس دات کام به وردپرس دات اورگ یا بر عکس؛ بخشهای «برون‌بری وبلاگ> الف.وردپرس» و «درون‌ریزی وبلاگ> الف.وردپرس» ،برای مهاجرت از بلاگر به وردپرس؛ بخش «درون‌ریزی وبلاگ> الف.وردپرس» و برای مهاجرت از وردپرس به بلاگر بخشهای «برون‌بری وبلاگ> الف.وردپرس» و «درون‌ریزی وبلاگ> ب.بلاگر» را بخوانید.

یاد آوری مهم:
همان زمان که کار انتقال وبلاگ را شروع میکنید مقاله را به دقت مرور کنید هر چند ساعاتی قبل مقاله را خوانده باشید. بویژه بخش «برون‌بری سرویسهای وطنی» به دلیل تغییرات مداوم سرویسها [:بویژه بلاگفا] تا کنون چندین بار بروز رسانی شده و تغییرات جزئی اما مهمی داشته و احتمالا در آینده نیز تغییراتی خواهد داشت. همچنین افزونه ی exporter [:برای برون‌بری سرویسهای وطنی] را همان گاه که میخواهید وبلاگ را برون‌بری کنید دانلود و نصب کنید، اگر قبلا آنرا دانلود و نصب کرده اید هنگام برون بری آنرا عزل کرده، مجددا دانلود و نصب کنید. کوچک ترین تغییر و بی دقتی میتواند منجر به عدم موفقیت در انتقال وبلاگ و زحمت دوباره ی شما شود.

.

برون‌بری وبلاگ:
برای مهاجرت [:انتقال وبلاگ] یا تهیه ی نسخه ی پشتیبان، وبلاگ را برون‌بری میکنند.

الف. وردپرس:
از داشبورد وبلاگ خود در وردپرس به Tools>برون‌بری رفته، «دریافت پرونده ی برون‌بری شده» را بفشارید، برون‌بر وبلاگ را ذخیره کنید.

ب. بلاگر:
از داشبورد وبلاگ خود در بلاگر به تنظیمات>اصلی بروید، «ارسال وبلاگ» را فشرده، از صفحه ی باز شده DOWNLOD BLOG را بفشارید، برون‌بر وبلاگ را ذخیره کنید.

ج. سرویسهای وطنی و…: [:بلاگفا، پرشین بلاگ، بلاگ اسکای، یاهو 360]
از سرویسهای وطنی تنها بلاگها و میهن بلاگ برون‌بری وبلاگ را مستقیما میسر کرده اند
، برای بقیه ی سرویسهای وطنی مراحل زیر را طی کنید.

1- آخرین و جدیدترین نسخه ی افزونه ی exporter را از اینجا روی فایرفاکس نصب کرده، فایرفاکس را مجددا راه اندازی کنید.
2- وارد پنل وبلاگ خود شده، به بخش «انتخاب قالب وبلاگ» رفته، قالب وبلاگ را به قالب پیشفرض [:اصلی] تغییر دهید. قالب پیشفرض برای بلاگفا: نارنجی ساده، برای پرشین بلاگ: simple برای بلاگ اسکای: آبی میباشد. حتی اگر قالب کنونی وبلاگ از قالبهای پیشفرض میباشد باز هم لازم است که پوسته ی پیشفرض را دوباره انتخاب کنید تا بروز رسانی شود.

تنظیمات اختصاصی سرویسها:
بلاگفا: از پنل وبلاگ به «تنظیمات وبلاگ» رفته، نحوه ی نمایش تاریخ پست ها را روی «نمایش تاریخ بصورت میلادی مانند 20/5/2004» و نحوه ی نمایش زمان پست ها را روی «نمایش ساعت و دقیقه – مانند 14:30» تنظیم کرده، ثبت را بفشارید.

پرشین بلاگ: از پنل وبلاگ روی نام وبلاگ کلیک کرده به بخش تنظیمات رفته، غیر از «جعبه آرشیو» تیک تمامی «اجزای قابل نمایش» را برداشته، ذخیره را بفشارید. از فایرفاکس به Tools>Option>Content رفته، تیک Enable JavaScript را برداشته، OK را بفشارید.

بلاگ اسکای: از پنل وبلاگ به بخش تنظیمات عمومی رفته، نمایش ساعت را روی «24Hour» ،نحوه ی نمایش تاریخ را روی «81/08/26» و تعداد یادداشت را [بیشترین تعداد مطالبی که در یک ماه نوشته اید، مثلا] «10» تعیین کرده، ثبت را بفشارید.

یاهو 360: انتخاب قالب پیشفرض ضرورت ندارد.

3- بهتر است از نوار ابزار فایرفاکس به Tools>Option>Content رفته، تیک Load images automatically را بردارید و OK را بفشارید، اینگونه وبلاگ با سرعت بیشتری برون‌بری خواهد شد. همچنین بهتر است از فایرفاکس به Tools>Option>Content رفته، تیک Enable JavaScript را برداشته، OK را بفشارید، بویژه اگر در وبلاگ از کدهای جاوا استفاده کرده باشید.
از پنل وبلاگ به بخش «تنظیمات وبلاگ» [:تنظیمات عمومی وبلاگ] رفته، از نوار ابزار فایرفاکس به Tools رفته Weblog Exporter را بزنید. بلافاصله صفحات مختلف مطالب ،نظرات و مطالبِ دو قسمتی پشت سر هم در همان تب باز میشوند، تا پایان کار افزونه تب را عوض نکنید، فقط وقتی مشکلی پیش آمده است که صفحه ی دیگری لود نشود.

export1web3

منتظر بمانید تا پیام «تهیه ی نسخه ی پشتیبان پایان یافت» نمایش داده شود. نسخه ی پشتیبان وبلاگ با نام backup.xml در دسکتاپ ذخیره میشود. بعد از پایان برون‌بری میتوانید تنظیمات فایرفاکس را به حالت قبل برگردانید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر